Usein kysytyt kysymykset

Miten Arvonosturi laskee korjausvelan?

Arvonosturi laskee kiinteistön rakenteiden, rakennusosien, järjestelmien ja laitteiden keskimääräiset
tekniset käyttöiät ja määrittää näiden kautta kiinteistöön syntyneen teknisen
korjausvelan euromääräisen arvon. Sivutuotteena syntyy lakisääteinen kunnossapitotarveselvitys ja pitkän tähtäimen suunnitelma, eli PTS, jopa 100 seuraavalle vuodelle.

Mitä Arvonosturin PTS:n hinnoissa on mukana?

Hinnat pitävät sisällään purku-, työ-, ja materiaalikustannukset, käyttö- ja yhteiskustannukset, urakoitsijan katteen, rakennuttajakustannukset, paikkakunnan hintatason ja arvonlisäveron. Hinnat eivät sisällä mahdollisia kulttuurihistoriallisia vaatimuksia ja perustason korotuksia.

Mikä on Arvonosturin API?

Arvonosturin API -rajapinnan avulla rakennusten tiedot voidaan syöttää konekielisessä muodossa Arvonosturille. Arvonosturi palauttaa rajapinnan kautta korjausvelan, kunnossapitotarveselvityksen ja PTS:n jopa 100 vuodelle. Rajapintaa voi hyödyntää esimerkiksi rikastuttamaan nykyisiä kiinteistönhallintajärjestelmiä tai rajapinnan avulla tiedot ovat helposti hyödynnettävissä vaikkapa Power BI -raportilla

Mitä tietoja Arvonosturi tarvitsee laskeakseen korjausvelan?

Arvonosturi hyödyntää useita julkisia rekistereitä kiinteistön tietojen syöttämiseen ja täydentämiseen. Mitä tarkemmat lähtötiedot Arvonosturille antaa – sitä tarkemman hinnan tuleville remonteille saa.