Parvekkeet ovat osa julkisivua ja usein parvekeremontti toteutetaankin julkisivuremontin yhteydessä. Parvekkeiden keskimääräinen tekninen käyttöikä vaihtelee materiaalin ja parveketyypin mukaan. Jos parveke on sateilta suojassa, on sen käyttöikä yleensä pidempi. Parvekelasitukset myös pidentävät parvekkeiden käyttöikää, sillä ne suojaavat parvekkeita sääolosuhteilta.
Parvekkeiden käyttöikä on yleensä 30 – 50 vuotta. Betonirakenteiset parvekkeet kestävät 30 – 50 vuotta. Mikäli kyseessä on betonirakenteinen parveke, jossa ei ole vedeneristystä, on käyttöikä 30 – 50 -vuotta. Tyypillisesti tällaiset parvekkeet on rakennettu 60 -luvulta 80 -luvulle. Kyseeseen voi myös tulla betonirakenteinen parveke, jossa on vedeneristys pintalaatan alla. Näiden tyypilliset rakennusvuodet ovat 1940 – 1960 -luvuilla. Jos parvekkeessa on vedeneristys laatan pinnassa, on parvekkeen tekninen käyttöikä jo 60 vuodesta ylöspäin.
70 -luvun betonielementtitalojen parvekkeissa esiintyy samaa korroosiota, kuin pesubetonijulkisivuissa. Siksi parvekkeille kannattaa tehdä kuntotutkimus.
Puurakenteinen parveke kestää 30 – 70 vuotta, keskimäärin 50 vuotta. Puiset parvekkeet huoltomaalataan 5 – 20 vuoden välein.
Teräsrakenteisia parvekkeita ovat sinkitty ja maalattu parveke, sekä ruostumattomasta teräksestä tehty parveke. Teräsrakenteinen parveke kestää 60 vuotta ja ruostumattomasta teräksestä tehty parveke kestää rakennuksen iän ajan.
Parvekeremontin kustannukset vaihtelevat 50 – 200€/asuinneliö. Hintaan vaikuttaa, onko kyseessä peruskorjaus vai kokonaan uusi parveke. Parvekeremontti vaikuttaa kuitenkin merkittävästi asuinviihtyvyyteen.
Taloyhtiössä parvekeremontissa kannattaa huomioida se, että kaikki osakkaat osallistuvat parvekeremontin kustannuksiin, vaikka heillä ei parveketta olisikaan.
Parvekeremontti ei yleensä vaikuta merkittävästi asunnon tai rakennuksen arvoon. Pieni pintaremontti ja maalaaminen ei vaikuta arvoon nostavasti, mutta jos parvekkeet korvataan kokonaan uusilla ja ne esimerkiksi lasitetaan, tilanne onkin toinen. Parveke tuo kuitenkin lisäneliöitä ja näitä ihmiset keskimäärin arvostavat.